ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Trader της Lloyds “έδωσε” στην ΒΡ ντηλ 500 εκ. δολ.

Το πρακτορείο Bloomberg μιλά σε δημοσίευμα του για υψηλόβαθμο dealer της Lloyds Banking Group Plc ο οποίος φέρεται να μοιράστηκε τις λεπτομέρειες για μια εντολή από την εταιρεία του πριν αυτή εκτελεστεί με έναν trader σε άλλη εταιρεία.

Το πρακτορείο επικαλείται για τις πληροφορίες του τέσσερα άτομα με γνώση του θέματος.

Ο dealer της Lloyds, Martin Chantree, ενημέρωσε τον trader στις 31 Ιανουαρίου του 2013, ότι το γραφείο του είχε λάβει οδηγίες από τα κεντρικά της τράπεζας να προχωρήσει σε swap άνω των 300 εκατ. λιρών ($499 εκατ.) για δολάρια και ότι το γραφείο του θα συνέχιζε να πουλά ανεξάρτητα από τις κινήσεις των τιμών, σύμφωνα με δύο από τις πηγές του Bloomberg.

Ο παραλήπτης της πληροφορίας δούλευε για την πετρελαϊκή BP Plc, σύμφωνα με δύο άλλες πηγές του πρακτορείου.

Στα επτά λεπτά από την επικοινωνία στις 10:53 το πρωί μέχρι τη στιγμή που η Lloyds άρχισε να εκτελεί την εντολή, η λίρα υποχώρησε 16 μονάδες βάσης έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

Καθώς το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε, κοστίζοντας στην Lloyds περίπου 750.000 δολ. ο Chantree είπε στους συναδέλφους του ότι ίσως δεν θα έπρεπε να είχε μοιραστεί την πληροφορία, δήλωσαν δύο από τις πηγές.

Original article: ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Trader της Lloyds “έδωσε” στην ΒΡ ντηλ 500 εκ. δολ..

Keywords
Τυχαία Θέματα