Σκάνδαλο Novartis: Επιδημία …γρίπης φέρνουν “κουκουλοφόροι” μάρτυρες στο πολιτικό σκηνικό – Απίστευτες “ταρίφες” μας γυρνούν στο βρώμικο 1989

19:54 6/2/2018 - Πηγή: BankWars

Το “βρώμικο 1989” ξαναζεί! Μίζες, βαλίτσες με λεφτά, δεσμίδες στο σακάκι…Η ελβετική πολυεθνική εταιρεία Novartis φέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα που κατατέθηκε στη Βουλή να έχει διαθέσει πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ για μίζες σε πολιτικά και μη πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία τα 40 εκατομμύρια

από τα συνολικά 50, δόθηκαν πριν από το 2010 και αφορούσαν στην προμήθεια των εμβολίων κατά της γρίπης επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

Στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα φέρονται να έχουν παράσχει στην αμερικανική κυβέρνηση έγγραφα που υποδεικνύουν επίσης ότι περισσότεροι από 4.000 γιατροί, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δωροδοκήθηκαν προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της Novartis με ευνοϊκές αποφάσεις και συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, στους οποίους βασίζεται το «κατηγορητήριο» λένε ότι δεν έδωσαν οι ίδιοι τις μίζες, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Φρουζής.

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ…

-Στον Α. Σαμαρά πήγαν χρήματα σε δεσμίδες μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι με ρόδες στο Μαξίμου.

-Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ

Άδωνις Γεωργιάδης πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του ποσά 50 και 70 χιλιάδων

-Στον Μάριο Σαλμά έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

-Ο Ε. Βενιζέλος είναι αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.

-Ο Γ.Λοβέρδος πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μίας εταιρίας κομπιούτερ.

-Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

-Στην υπόθεση εμπλέκονται και δημοσιογράφοι που έχουν εταιρείες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Ο δημοσιογράφος και εκδότης Ν.Χατζηνικολάου έπαιρνε μικρά ποσά 2 και 3 χιλιάδων, έκανε λόμπινγκ για συναντήσεις του Φρουζή με υπουργούς και μέσω του Real group γινόταν ξέπλυμα της Novartis.

O A.ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΣΙΠΡΑ – ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ο κ. Σαμαράς, σε δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δ.Παπαγγελόπουλου. «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

“Επικίνδυνη δημοκρατικά γελοιότητα που εξευτελίζει το κράτος δικαίου και τη Βουλή” χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την όλη διαδικασία αλλά και το περιεχόμενο της δικογραφίας για τη Novartis. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος και αφού διάβασε τη δικογραφία, όλες οι κατηγορίες στηρίζονται στις καταθέσεις τριών ατόμων και μόνο σε αυτές χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση.

“Αυτή η ευκολία που εμφανίζεται κάποιος και κατηγορεί τους πάντες και είναι προστατευόμενος μάρτυρας είναι αδιανόητη. Αποτελεί προσβολή της λογικής και της αλήθειας και μας γυρίζει πίσω στο 1989, στην εποχή του Μαμανέα και των Pampers. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να κληθούν με το όνομά τους από τη Βουλή και να έρθουν αμέσως να καταθέσουν” είπε

Τζανακόπουλος για Novartis: Δεν θα στήσουμε λαϊκά δικαστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα