Σίδνεϊ: Τέλος στο θρίλερ της ομηρίας – Έφοδος της αστυνομίας – Πληροφορίες για δύο νεκρούς [VIDEO]

Τέλος έλαβε το θρίλερ της ομηρείας 40 πολιτών σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, μετά από έφοδο της αστυνομίας, ωστόσο προς το παρόν είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες, σχετικά με το αν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη σαφή, αλλά εικάζεται ότι έχει σχέση με ισλαμιστική οργάνωση.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, ωστόσο η αστυνομία τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το 7 News,

τουλάχιστον επτά άτομα μεταφέρθηκαν με φορεία έξω από το καφέ.

Ο 49χρονος Ιρανός ήταν γνωστός στις Αρχές. Ονομάζεται Μαν Χάρον Μόνις και είχε πάρει άσυλο στην Αυστραλία. Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και για συνέργεια σε φόνο.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι Αρχές τις Αυστραλίας, μετά από αρκετές ώρες κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με τον ένοπλο και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μαζί του, ενώ σύμφωνα με ορισμένες αναφορές στο κατάστημα ο ένοπλος έχει τοποθετήσει τέσσερις βόμβες, δυο στο εσωτερικό και δυο απ’ έξω.

Ο δράστης εικάζεται ότι κρατούν ομήρους 40 άτομα, 10 εργαζομένους και 30 πελάτες του Lindt Chocolate Cafe στην Μάρτιν Πλέις.

Τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος.

Συνολικά πέντε άτομα (πρώτα τρεις, και στη συνέχεια άλλοι δύο) κατάφεραν να ξεφύγουν, βγαίνουν τρέχοντας από το καφέ, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα βασικά σημεία:

Η ομηρία ξεκίνησε στις 09:45 τοπική ώρα (00:45 ώρα Ελλάδας) σε κεντρικότατο σημείοΠέντε όμηροι ξέφυγαν, βγαίνοντας από πίσω πόρτα, αδιευκρίνιστος ο αριθμός των υπόλοιπων -εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά τους 30Άγνωστο ακόμη το κίνητρο, δεν κάνει ακόμη εκτιμήσεις η αστυνομίαΜαύρη σημαία με τη μουσουλμανική διακήρυξη πίστης στα παράθυραΜέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τραυματίες, η αστυνομία έχει επικοινωνήσει με τον ένοπλο
Keywords
Τυχαία Θέματα