Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Μάντζου

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζο. Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο κ. Μάντζος «επιστρατεύτηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος

55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο».

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα “Δημοκρατία” ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο» ανέφερε η Κουμουνδούρου στην πρώτη ανακοίνωσή της. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωνε: «Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο “σύνδρομο Πάτση” και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων».

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες» ανέφερε λίγη ώρα αργότερα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση-απάντηση, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση». Από τη Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο «για ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες», αφήνοντας νέες αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όφειλε «να έχει διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε: «Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση… Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους».

Τι απαντά ο Δημήτρης Μάντζος
Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για «μια σύγκριση προκλητική και απαράδεκτη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές», τονίζοντας: «Εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει “κόκκινα” δάνεια… Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν». Όπως συμπλήρωσε, από το 2019 έχει σταματήσει την ενεργό δικηγορία.

Keywords
Αναζητήσεις
sfodri-antiparathesi-syriza--pasok-gia-tin-ypothesi-mantzou.htm
Τυχαία Θέματα