Σερβία: Ελληνικό αεροσκάφος με 106 επιβάτες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου και υπέστη σοβαρές ζημιές

Ελληνικό επιβατικό αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου και υπέστη σοβαρές ζημιές λίγο μετά την απογείωσή του από το Βελιγράδι. Στη συνέχεια, επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, το Embraer E-195, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας χθες Κυριακής, ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον εθνικό

αερομεταφορέα της Σερβίας AirSerbia.

Κατά την αναχώρησή του, η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους υπέστη σοβαρές ζημιές όταν χτύπησε τη διάταξη συστημάτων προσγείωσης οργάνων του απέναντι διαδρόμου, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Βίντεο και φωτογραφίες του κατεστραμμένου αεροσκάφους δείχνουν την τρύπα και το σκίσιμο στην άτρακτο στη βάση της αριστερής πτέρυγας, ενώ ζημιές υπέστη και το τμήμα της ουράς. Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξει κανένας τραυματισμός.

Evo kako je izgledao E-195 reg. OY-GDC kompanije Marathon airlines koji leti za ErSrbiju večeras posle prinudnog sletanja na BEG. pic.twitter.com/crLJURHeDa

— Peđa Vučetić (@Pedjijatar) February 18, 2024

Keywords
Αναζητήσεις
servia-elliniko-aeroskafos-me-106-epivates-prosekrouse-se-exoplismo-diadromou-kai-ypesti-sovares-zimies.htm
Τυχαία Θέματα