ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Στην απόφαση να φέρουν στη Βουλή σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο το σύνολο των προαπαιτούμενων για την επίτευξη της συμφωνίας με την τρόικα κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος της κίνησης αυτής είναι όχι μόνον να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενες

κοινοβουλευτικές δοκιμασίες για την κυβέρνηση, αλλά και να κλείσει, το ταχύτερο δυνατόν, ο κύκλος των εκκρεμοτήτων προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται όχι μόνον οι διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στα εργασιακά και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και «εξισορροπητικές» διατάξεις όπως οι βελτιώσεις στον φόρο υπεραξίας των ακινήτων και η μείωση στα φορολογικά πρόστιμα, προκειμένου να καταστεί πιο ευχερής η υπερψήφισή του από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Αν και κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι οι προωθούμενες αλλαγές είναι «ανεκτές», ουδείς μπορεί να αποκλείσει διαφοροποιήσεις βουλευτών κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Προς τούτο, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως οι διαρθρωτικές αλλαγές (ΟΟΣΑ, εργασιακά) «θα περάσουν πρώτα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες». «Εμείς ενεργούμε στο όνομα της Βουλής, κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουμε» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Original article: ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα