Σε αναδιάρθρωση δανεισμού προχώρησε η J&P Άβαξ

Σε αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου, προχώρησε η J&P Άβαξ, μετατρέποντας σε μακροπρόθεσμη ομολογιακή μορφή το μεγαλύτερο μέρος των δανείων του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, μετά την αναδιάρθρωση, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου με σημείο αναφοράς την 30/09/2014 διαμορφώνεται σε ομολογιακά δάνεια ύψους 446 εκατομμυρίων ευρώ και σε βραχυπρόθεσμα δάνεια ύψους 91 εκατομμυρίων

ευρώ.

Ειδικότερα, ο Όμιλος:

v αναχρηματοδότησε υφιστάμενο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 238 εκατομμυρίων ευρώ

v εξέδωσε νέο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 187 εκατομμυρίων ευρώ

v και διατηρεί ομολογιακά δάνεια της J&P Άβαξ και των θυγατρικών της εταιρειών, συνολικού ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Το νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 187 εκατομμυρίων ευρώ αναχρηματοδοτεί βραχυπρόθεσμα δάνεια ύψους 152 εκατομμυρίων ευρώ και μεσοπρόθεσμα δάνεια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ της J&P Άβαξ και θυγατρικών της εταιρειών.

Συντονιστής-Κύριος Διοργανωτής του νέου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, με συνδιοργανωτή την Alpha Bank.

Η αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου μεταφέρει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς τα νέα δάνεια λήγουν το 2018 / 2019 με συμβατική δυνατότητα επέκτασης της λήξης τους έως το 2020 / 2021, και απελευθερώνει σημαντική ρευστότητα για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης νέων έργων.

Οι προγραμματισμένες πληρωμές των τοκοχρεωλυσίων των νέων ομολογιακών δανείων καλύπτονται από τις αναμενόμενες εισπράξεις μερισμάτων από το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του Ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα