Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Γιατί ο Άγιος Νικόλας πρέπει να βάλει το χέρι του;

Καλή σας ημέρα

Η τρόικα, παίζοντας ανοιχτά, στις πλάτες της Ελλάδας, το μεγάλο παιχνίδι των αντικρουόμενων συμφερόντων ΗΠΑ και Ε.Ε, πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση με τις παράλογες απαιτήσεις της και «φυλακίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ στα δικά της μέτρα, αν και εφόσον γίνουν εκλογές
και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Χτυπάνε τον Σαμαρά και αφήνουν χωρίς Ταμείο τον Α.Τσίπρα.

http://www.bankwars.gr/2014/12/money-talks-212/

Οι Έλληνες παρακολουθούν άναυδοι και ανήσυχοι τις εξελίξεις, καθώς βλέπουν ότι η χώρα, μετά από τόσες θυσίες, κινδυνεύει να επανέλθει στον πάτο του φθινοπώρου του 2012. Οικονομία, τραπεζικό σύστημα, κατανάλωση, επηρεάζονται τα μέγιστα από τις συνθήκες αβεβαιότητας που πάνε να κυριαρχήσουν.

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έγινε αφορμή να καεί το κέντρο της Αθήνας, εξέλιξη που η τότε κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Αυτές τις μέρες, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και κολλητός του φίλος, ο Νίκος Ρωμανός, κάνει πολυήμερη απεργία πείνας, διεκδικόντας το δικαίωμα, ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών για ληστεία, να παρακολουθεί τα μαθήματά του στη σχολή που πέτυχε.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στο αίτημα του Ρωμανού ακόμα και από πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν με τον αναρχικό χώρο. Ανθρωπιστικοί λόγοι, για το αίτημα ενός νέου, να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του. Η Δικαιοσύνη δεν βρήκε …άρθρο για να λύσει μιας και καλής το πρόβλημα και βασιζόμενη στον «τύπο», απέριψε το αίτημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, πάει να περάσει εσπευσμένα διάταξη νόμου που θα επιτρέπει (γενικώς) σε τέτοιες περιπτώσεις την φοίτηση με ειδικές άδειες. Η διάταξη που είναι έτοιμη, θα πάει στη Βουλή από Δευτέρας, καθώς, δεν μπορεί (πάλι τυπικά) να εισαχθεί, λόγω της συζήτησης για τον Προυπολογισμό.

Σε μια χώρα που θα βασίλευε η λογική, είτε η δικαιοσύνη θα είχε απαλλάξει το πολιτικό σύστημα από αυτή τη βάσανο, είτε η κυβέρνηση θα είχε πάει τη διάταξη εμβόλιμα στη Βουλή, είτε ο νεαρός, οι γονείς και οι συνήγοροί του θα είχαν κάνει υπομονή μέχρι τη Δευτέρα. Στην Ελλάδα όμως, η λογική είναι είδος εν ανεπαρκεία. Το Σάββατο λοιπόν, ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος. Μήπως κάποιος να κάνει κάτι έστω και τώρα, ώστε να μην αφεθεί η διαμαρτυρία του Σαββάτου στα χέρια των χιλιάδων αστυνομικών και …στον Άγιο Νικόλα; Οι μέρες είναι πονηρές…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
jumbo agios nikolas
Τυχαία Θέματα