ΣΑΒΙΟΛΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1 – Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ατρόμητου.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, «πάγωσαν» το φαληρικό γήπεδο προηγούμενοι με τον Ναπολεόνι στο 47΄, για να ακολουθήσει ένα «εκρηκτικό» δεκάλεπτο των πρωταθλητών που τους απέφερε τα δύο γκολ, με τους Φουστέρ (51΄) και Σαβιόλα (54΄), στο παρθενικό τέρμα του Αργεντινού σταρ

στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μίτσελ για άλλη μία φορά, μετά την πρεμιέρα εναντίον της Καλλονής, σπατάλησε ένα 45λεπτο κινούμενη σε «ρηχά νερά». Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν είχαν ανασταλτική λειτουργία και κινδύνεψαν άμεσα δύο φορές, την πρώτη στο 21ο λεπτό με τον Ναπολεόνι να σουτάρει διαγώνια από πάσα του Καραμάνου και η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και τη δεύτερη στο 34΄, όταν ο Φυτανίδης από πάσα του Ιταλού βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, προσπάθησε να τον «κρεμάσει» με «σκαφτό» σουτ αλλά ο Ισπανός μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός «αφυπνίστηκε» στο τελευταίο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο Φετφατζίδης έχασε δύο καλές ευκαιρίες, με τον Σηφάκη να αποκρούσει το σουτ του τεχνίτη μεσοεπιθετικού στο 36΄ και τον διεθνή άσο να αστοχεί στο 39΄, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Κάμπελ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον Ιταλό στράικερ να κερδίζει στο σπριντ Μανωλά και Σιόβα, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν άμεσα και πολύ πειστικά. Οι Σαβιόλα και Φουστέρ, που είχαν περάσει ως αλλαγή από την έναρξη της επανάληψης, δικαίωσαν τον προπονητή τους, αφού όχι μόνο έδωσαν φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας τους, αλλά έμελλε να είναι και οι σκόρερ της.

Στο 51ο λεπτό και ύστερα από υπέροχη «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ ο Μήτρογλου πάσαρε στον Φουστέρ, ο οποίος με τεχνικό δεξί σουτ άφησε ακίνητο τον Σηφάκη. Τρία λεπτά αργότερα, στο κόρνερ του Ντομίνγκες ο Σαβιόλα βρέθηκε αφύλαχτος στην άμυνα του Ατρόμητου και με κεφαλιά άνοιξε «λογαριασμό» στη Σούπερ Λίγκα, υπογράφοντας την ανατροπή στο σκορ στη δεύτερη ασίστ του «Τσόρι», που με πανομοιότυπη εκτέλεση είχε χρίσει σκόρερ τον Μανιάτη εναντίον της Καλλονής.

Ο Ολυμπιακός είχε πια βρει εξαιρετικό ρυθμό, η μπάλα κυκλοφορούσε γρήγορα και «με τη μία», Μήτρογλου και Σαβιόλα, με τον Αργεντινό πίσω από τον Έλληνα φορ, βρίσκονταν με «κλειστά μάτια». Στο 63΄ ο Σαβιόλα «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να πλασάρει καθώς ανακόπηκε, στο 67΄ ο διεθνής επιθετικός νικήθηκε από τον Σηφάκη και στην εξέλιξη της φάσης ο Φουστέρ κόπηκε προ άδειας εστίας από τον Φυτανίδη.

Στο 83΄ ο Σάμαρης μόλις που πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπρίτο, ενώ στο 85΄ ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον Μήτρογλου σε θέση οφ σάιντ και το γκολ του «Γερμανού», που είχε κερδίσει την μπάλα μετά το σουτ του Ντομίνγκες και την απόκρουση του Σηφάκη, δεν μέτρησε, για να τελειώσει το ματς με ένα αξιόλογο σουτ του Φουστέρ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα