ΣΑΤΕ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Ζαχαρίας Αθουσάκης

Με επτά νέα και έξι παλαιά μέλη, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του ΣΑΤΕ.

√ Πρόεδρος επανεξελέγη ο Ζαχαρίας Αθουσάκης,
√ Αντιπρόεδροι οι Ανδρέας Γερακάκης και Χρήστος Καλογερόπουλος,
√ Γενικός Γραμματέας ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης,
√ Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας ο Δημήτρης Τσουρέκας και
√ Ταμίας ο Εμμανουήλ Βράϊλας.
Μέλη του νέου 13μελούς Δ.Σ. είναι οι:
√ Εμμανουήλ Παναγιώτου,

Γεώργιος Αθανασόπουλος,
√ Γεώργιος Βλάχος,
√ Παναγιώτης Μαυροδάκος,
√ Μάρκος Σιούνας,
√ Δημήτρης Μανδρούκας και
√ Γεώργιος Τζήκας.

Από το σύνολο των παραπάνω μελών έξι προέρχονται από την Περιφέρεια και επτά από την Αττική.

Οι εκλογές, υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση, διεξήχθησαν στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα και στα έξι περιφερειακά τμήματα του ΣΑΤΕ (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κοζάνη και Κομοτηνή) με συμμετοχή του 86% των ταμειακώς ενήμερων μελών των τάξεων 3ης – 7ης και του 70% των ταμειακώς ενήμερων εργοληπτικών επιχειρήσεων όλων των τάξεων (από Α1 έως και 7η), ποσοστά που είναι τα υψηλότερα των τριών τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, αποδεικνύοντας την παρατηρούμενη συσπείρωση του κατασκευαστικού κλάδου στον ΣΑΤΕ, ο οποίος, άλλωστε, αποτελεί την μαζικότερη και αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των εργοληπτικών εταιρειών της χώρας.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΑΤΕ Ζαχαρίας Αθουσάκης, δήλωσε πως το νέο ΔΣ έχει να αντιμετωπίσει σωρευμένα οξύτατα προβλήματα του κλάδου, τα οποία επηρεάζουν το σύνολο της οικονομίας της χώρας. Κύριο μέλημα θα αποτελέσει ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου ανάθεσης των δημόσιων έργων στη χώρα μας, με ενσωμάτωση όλων των Κοινοτικών Οδηγιών, των ευρωπαϊκών προτύπων και πρακτικών, στην κατεύθυνση της εμπέδωσης της διαφάνειας και του υγιούς συναγωνισμού των κατασκευαστικών επιχειρήσεων.

«Τα δημόσια έργα δεν αφορούν μόνο τις κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς από τη μια εξασφαλίζουν τις υποδομές, από την άλλη διασφαλίζουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και κινητοποιούν στο σύνολο την οικονομία, στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας» τόνισε ο κ. Αθουσάκης.

Παράλληλα, θα ενισχύσει τη λειτουργία του σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, έτσι ώστε, να βρίσκεται πιο κοντά και πιο αποτελεσματικά στο πλάι των μελών του, που στο σύνολό τους βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες και απαξιωτικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΑΤΕ αποβλέπει στη συνεργασία όλων των εργοληπτικών και μελετητικών οργανώσεων, αλλά και των υπόλοιπων φορέων του τεχνικού κόσμου (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, κ.α.), όπως, επίσης, και των παραγωγικών κλάδων, αφού τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου, επιδρούν καίρια και με δραματικές συνέπειες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα