“Σαρώνεται” η Πάτρα για τον εντοπισμό των γονιών που εγκατέλειψαν τα τρία κοριτσάκια

Συνεχείς είναι οι έρευνες που κάνει η Ασφάλεια Πατρών για τον εντοπισμό των γονέων ή συγγενών των τριών παιδιών που εντοπίστηκαν μόνα τους έξω από το νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Τα τρία κορίτσια, ηλικίας περίπου 4 και 1,5 ετών μαζί με το βρέφος 5-7 μηνών, βρίσκονται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων Πατρών, από την Δευτέρα, οπότε και εντοπίστηκαν από τους περαστικούς.

Τα παιδιά δεν φέρουν σημάδια κακοποίησης, ενώ είναι καθαρά και η ψυχολογική τους κατάσταση καλή, όπως ανέφερε η παιδοψυχολόγος του νοσοκομείου που τα παρακολουθεί, Κατερίνα Κατάτση, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως

είπε η ίδια, τα παιδιά δεν μιλούν, παρά το ότι είναι ευδιάθετα, ωστόσο φαίνεται πως καταλαβαίνουν ελληνικά. Το θέμα είναι όμως, ότι τρομοκρατούνται στη θέα οποιουδήποτε άνδρα. Κρύβονται και κλαίνε, κατά κύριο λόγο όταν εμφανιστεί κάποιος άνδρας στο χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχουν ζητήσει καθόλου τη μαμά τους.

Οι εκτιμήσεις των νοσηλευτών, οι οποίοι είναι συνεχώς στο πλευρό των παιδιών, είναι ότι τα τρία παιδιά είναι αδέλφια.

Στην τέταρτη μέρα από τον εντοπισμό τους, κανένας δεν έχει αναζητήσει τα τρία μωρά που βρέθηκαν αγκαλιασμένα στην άκρη του δρόμου. Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε καταυλισμούς Ρομά, τους οποίους έχουν «αλωνίσει» με τις φωτογραφίες των παιδιών στα χέρια, χωρίς όμως αποτελέσμα.

Η Ασφάλεια Πατρών έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Τα κορίτσια θα παραμείνουν για κάποιο διάστημα στο Καραμανδάνειο κι αν δεν βρεθεί κάποιος συγγενείς τους, θα φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι κάτοικοι της Πάτρας οι οποίοι επικοινωνούν με τις Αρχές ζητώντας να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Πηγή: ANT1

Keywords
Τυχαία Θέματα