Σαπέν: Να παρέμβει η Ε.Ε. για τη συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει για την επικείμενη συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse, για να αποτραπεί η απόκτηση δεσπόζουσας θέσης από το νέο όμιλο που θα προκύψει.

H συγχώνευση μεταξύ των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Γερμανίας που συμφωνήθηκε το Μάρτιο, προβλέπει την ανάληψη μεριδίου 54% της νέας οντότητας από τους μετόχους της Deutsche Boerse.

O νέος χρηματιστηριακός κολοσσός θα

είναι ανάλογης κλίμακας με την Intercontinental Exchange στις ΗΠΑ, αφήνοντας πολύ πίσω ανταγωνιστές όπως η Euronext.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες της γαλλικής κυβέρνησης για αυτήν την συγχώνευση. Έχουμε αμφιβολίες για τις επιπτώσεις που θα έχει για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας στην Γαλλία και στην Ευρώπη. Η συγχώνευση αυτή θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο όμιλο που θα περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των εργαλείων που κάνουν τις αγορές μας να λειτουργούν αποτελεσματικά».

«Αυτό δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνισμού και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέμβει για να αποτραπεί μια κατάσταση που θα εγκαθιδρυθεί μια δεσπόζουσα θέση» προειδοποίησε ο κ. Σαπέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα