ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ “ΟΧΙ” ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: “Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…”

[UPD] Την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων, εξέφρασε ο διοικητής της Ιδρύματος, Γιάννης Στουρναρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, όπως δήλωσε ο ίδιος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Τίποτε άλλο. Η

κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν οι Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος και Γκίκας Χαρδούβελης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:


ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ “ΟΧΙ” ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Με μισή ώρα καθυστέρηση, στις 12 το μεσημέρι, αντί του αρχικά προγραμματισμένου ραντεβού για τις 11:30, ξεκίνησε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παρών στη συνάντηση είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Το θέμα της δεν είναι η ΔΕΗ και τα περί δημοψηφίσματος που “τρέχουν” την επικαιρότητα της ημέρας.. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο:

Η ψυχρολουσία που υπέστη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης χθες, στην πρώτη επαφή του με το κλιμάκιο της τρόικας. Οι τροικανοί, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπαν ΟΧΙ στις φοροελαφρύνσεις, είπαν ΟΧΙ στην καθιέρωση πολλών δόσεων για τους φόρους και τα παλαιά χρέη στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είπαν ΟΧΙ στην κατάργηση, ακόμα και στη μείωση της έκτακτης εισφοράς από το 2015.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έκοψαν…τη φόρα στον υπουργό για ενδεχόμενες φοροελαφρύνσεις, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις για τις σχετικές δηλώσεις και τα δημοσιεύματα!

Δεν υπάρχει ρεπορτάζ επίσημο για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση απέναντι σε αυτά τα ΟΧΙ της τρόικας. Πηγές αξιόπιστες πάντως, κάνουν λόγο για σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθούμε σε ρήξη! Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Ε.Βενιζέλος, δεν έχουν κανένα πλέον περιθώριο να ακούνε και να υλοποιούν αυτά που τους λένε οι τροικανοί, δεδομένων μάλιστα αφενός αποτυχημένων πολιτικών τους (περίπτωση ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης) αλλά και της επιτυχημένης υλοποίησης από ελληνικής πλευράς των περισσότερων από τις πολιτικές που από κοινού αποφασίστηκαν. Όπλο φυσικά και το πρωτογενές πλεόνασμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα