ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: Η ΑΟΖ πρέπει να γίνει κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα – Τι είπαν για την οικονομία

Κάθε επιτυχία στην θητεία του ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον νέο πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στις κοινές δηλώσεις τους μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου κατά το πρώτο ταξίδι του κύπριου προέδρου στο εξωτερικό.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Αθήνα θα στέκεται πάντα αρωγός στο πλευρό

του κυπριακού ελληνισμού για «τον τερματισμό της κατοχής και την εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο πρόβλημά μας».

Πρόσθεσε ότι η λύση θα πρέπει να στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις ευρωπαϊκές αξίες και στο κοινοτικό κεκτημένο.

Αναφορικά με την οικονομική κρίση που βιώνουν και οι δύο χώρες, ο πρωθυπουργός είπε ότι σκοπός είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός για καλύτερη εκπροσώπηση στην ΕΕ, ενώ επισήμανε ότι οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο αφορούν και την Ελλάδα.

Ακόμη έκανε αναφορά στην κυπριακή ΑΟΖ σημειώνοντας πόσο σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης αποτελεί ο φυσικός πλούτος, ενώ επανέλαβε ότι είναι απαράγραπτο δίκαιωμα της Κύπρου ο καθορισμός της ΑΟΖ.

Επανέλαβε ότι το θέμα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό, είναι ανάγκη να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, καθώς τα αποθέματα είναι και ευρωπαϊκά.

Keywords
Τυχαία Θέματα