Σαμαράς – Βενιζέλος: Ξεχωριστά απ’το πολυνομοσχέδιο ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

[UPD] Εκτός πολυνομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν και οι δυο εκδοχές που υπάρχουν, τόσο

η κατάθεση τους σε ένα νομοσχέδιο με πολλά άρθρα, όσο και περίπτωση ενός νομοσχεδίου με ένα μόνο άρθρο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου – και ερωτηθείς για το εάν το πολυνομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή σε ένα άρθρο – ο κ. Βενιζέλος απάντησε χαρακτηριστικά πως «θα έρθει όπως πρέπει». Διευκρίνισε, πάντως, ότι η ρύθμιση για τις τράπεζες θα έρθει ξεχωριστά.

«Όλα θα γίνουν όπως πρέπει», δήλωσε μετά τη συνάντηση κορυφαία κυβερνητική πηγή. «Δεν θα εκβιάσουμε τους βουλευτές».

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκράζουν κατ’ ιδίαν την επιθυμία τα θέματα της συμφωνίας με την Τρόικα να κατατεθούν προς ψήφιση σε περισσότερα από ένα άρθρα.

Νωρίτετα το Bank Wars μετέδιδε:

Σαμαράς – Βενιζέλος: Με την τρόικα…καθαρίσανε – Με τους βουλευτές τους;

Τον τρόπο με τον οποίο θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα και τα προαπαιτούμενα για την δόση που αυτή εμπεριέχει θα συζητήσουν σε σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή χωρίς απώλειες προκειμένου να παίξει πανηγυρικά το χαρτί της αλλαγής κλίματος εν όψει ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κατεβάσει ένα νομοσχέδιο για τις τράπεζες και ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τα υπόλοιπα και μένει ανοιχτό αν θα έχει τη μορφή ενός άρθρου ή πολλών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης των βουλευτών.

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει ότι διαφωνεί με τη λύση «πολυνομοσχέδιο “σκούπα”» και πολύ περισσότερο σε ένα άρθρο.

Ωστόσο, με deadline για την ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας του ατυπου Eurogroup που θα γίνει την 1η Απριλίου στην Αθήνα, τα περιθώρια για διαφωνίες στενεύουν και η διαδικασία του κατεπείγοντος αποτελεί μονόδρομο.

Original article: Σαμαράς – Βενιζέλος: Ξεχωριστά απ’το πολυνομοσχέδιο ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα