ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Συμφωνία με τους εταίρους πριν την εκλογή Πρόεδρου – Αναμένεται η τρόικα

upd: ‘Η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως στην Αθήνα ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου για τη συνεδρίαση του Eurogrgoup” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, είπε, ο λαός θα έχει πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας την ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους
προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα.


<span itemprop=”name”
content=”benny_mega101114″></span>
<span
itemprop=”description”
content=””></span>
<span
itemprop=”duration”
content=”125″></span>
<span
itemprop=”thumbnail”
content=”http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_ni78bdpe/version/100000/acv/101″></span>
<span
itemprop=”width”
content=”640″></span>
<span
itemprop=”height”
content=”480″></span>

«Ή θα διαλέξουμε ως λαός και έθνος μια λύση που έχουμε επιλέξει με κόπους ή θα διαλέξουμε ασαφείς, επισφαλείς και υψηλού ρίσκου λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες του λαού» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για μια «σκληρή» διαπραγμάτευση που, όπως είπε, είναι η τελευταία πριν την έξοδο μας από το Μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας. «Δεν υπάρχουν πιέσεις από την Τρόικα. Η διαπραγμάτευση είναι περίπλοκη» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. Κατά τον κ. Βενιζέλο “η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα αλλά διαθρωτικές αλλαγές που θέλει ο λαός, δηλαδή καλύτερο δημόσιο τομέα, καλύτερη δημόσια διοίκηση, καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών, πράγματα που ούτως ή άλλως έχει ανάγκη ο τόπος»

Έχουμε διπλό στόχο, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος: από τη μια να ολοκληρώσουμε το review και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη μέρα μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ. «Θέλουμε έναν κώδικα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ‘ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ”
Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Σε δήλωσεις του ανέφερε ότι η Τρόικα θα έρθει σύντομα ενώ σε ερώτηση αν αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας απάντησε ότι «όλα είναι δυνατά».

Ερωτηθείς αν στις διαπραγματεύσεις προκύπτουν νέα θέματα ή αν υπάρχουν πιέσεις ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι «νέα θέματα ποτέ δεν ανοίγουν. Κάθε πλευρά έχει τις δικές της απόψεις, νομίζω συγκλίνουμε».

Όσον αφορά τέλος το δημοσιονομικό κενό ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «θα το συζητήσουμε όταν έρθει η Τροίκα».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κυβέρνηση, για αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι κ.κ. Γκ. Χαρδούβελης και Χρ. Σταϊκούρας.

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οικονομία, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, έπειτα και από τη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς και η ένταση με την Τουρκία, είναι στην ατζέντα της συνάντησης.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση για τη λήψη νέων μέτρων, ενώ αντιδρά και στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, η οποία ωστόσο προχωρά κανονικά από σήμερα. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει κλειδώσει η ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Όσον αφορά την ένταση με την Τουρκία, οι δύο πλευρές επιχειρούν αποκλιμάκωση, καθώς ανακοινώθηκε η κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2014 και η συνάντηση Σαμαρά – Νταβούντογλου.

Της συνάντησης ΣαμαράΒενιζέλου προηγήθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στο υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία προήδρευσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου του Καΐρου, κατά την οποία οι ηγέτες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποφάσισαν την επίσπευση των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα