ΣΑΜΑΡΑΣ – ΤΡΟΪΚΑ: Χωρίς τελική συμφωνία το ραντεβού στο Μαξίμου

(upd)Με στόχο να κλείσουν άμεσα όσα περισσότερα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα με την τρόικα κινούνται στην κυβέρνηση, εν όψει και της σημερινής συνάντησης που θα έχει στις 7 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους δανειστές.

«Ορισμένα μέτωπα πιθανώς να κλείσουν σήμερα. Είμαι αισιόδοξος, οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο υπουργός

Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης με την Τρόικα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου.

Στο Μαξίμου μετέβη κι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Σαμαρά αναλυτικό σημείωμα για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας, καθώς και το σχέδιο των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Χθες βράδυ, στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Στουρνάρα, Σταικούρα, Χατζηδάκη, Μανιτάκη και Βρούτση, με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο, εξερχόμενος της σύσκεψης, για αρκετές εκκρεμότητες.

Εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν άμεσα. “Όλα δε νομίζω, γι’ αυτό δουλεύουμε, όμως, για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα