Σάλος από τη δήλωση Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή – Ζητεί “σύγκλιση”

Ο πρώην υπουργός Διακιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει στη ΒΡΑΔΥΝΗ πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Κυβερνητικές πηγές αξιολογούσαν ως “άκρως προβληματικές” και “πολιτικά επικίνδυνες” τις συγκεκριμένες απόψεις του Νίκου Παρασκευόπουλου, ενώ υπουργοί δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την “επιστημονική” και “πολιτική” προσέγγιση του υπουργού. Δυσφορία εκδήλωναν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού την ώρα που το θέμα λαμβάνει διαστάσεις και είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου.
Σε ανάρτηση στο twitter, έκανε λόγο για ντροπιαστική δήλωση και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Παρασκευόπουλος θα αποπεμφθεί ή θα παραμείνει για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα.

ΚΑΙ…ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

Ο πρώην υπουργός ζήτησε να ξεκινήσει η συζήτηση για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τιμά την ελληνική σημαία αλλά πιστεύει πως η «ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική».

Η αναφορά αυτή του κ.Παρασκευόπουλου, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα