Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο στη Μαριούπολη με εκατοντάδες αμάχους – Διαψεύδει η Μόσχα

Θέατρο που στεγάζει «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο της πολιορκημένης πόλης.

“Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται”, ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

 Ο Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής
της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ που περιλαμβάνει τη Μαριούπολη, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν «να καταστρέψουν την πόλη και τον λαό της» αφού ένα θέατρο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από βομβαρδισμό. Τόνισε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Θέατρο και σε μία πισίνα.

«Η τύχη τους είναι άγνωστη, καθώς η είσοδος είναι αποκλεισμένη από ερείπια», είπε.

«Οι Ρώσοι λένε ήδη ψέματα, λέγοντας ότι το αρχηγείο του Συντάγματος του Αζόφ ήταν εκεί. Αλλά οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι υπήρχαν μόνο άμαχοι», συνέχισε.

«Τώρα υπάρχουν έγκυες και γυναίκες με παιδιά κάτω από τα ερείπια. Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία!», πρόσθεσε. Επί του παρόντος είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων και η έκταση της καταστροφής.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του Ζελένσκι έγραψε στο twitter: «Στις 16 Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή όχι μόνο κατά του Δραματικού Θεάτρου στη Μαριούπολη, αλλά και κατά των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου Neptun. Ο αριθμός των θυμάτων και των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος».

Η Μόσχα διαψεύδει ότι βομβάρδισε 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι στοχοθέτησε ένα θέατρο όπου είχαν καταφύγει άμαχοι στην πολιορκημένη Μαριούπολη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα