Πτώσης συνέχεια για τα νομίσματα της Ασίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών υποχώρησε η ρουπία της Ινδονησίας, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των αναδυόμενων ασιατικών νομισμάτων, εν μέσω αβεβαιότητας αναφορικά με το εάν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αρχίσει αργότερα φέτος να περιορίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της.

Η ρουπία υποχώρησε λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για δολάρια από τις εγχώριες εταιρείες, ενώ χαμηλότερα κινούνται το ρινγκίτ της Μαλαισίας, το πέσο των Φιλιππίνων και η ρουπία της Ινδίας.

Συγκεκριμένα,

η ρουπία της Ινδονησίας υποχώρησε έως και το 11.580 ανά δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009. Το ρινγκίτ υποχωρούσε στα 3,2040 ανά δολάριο (σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ενισχύθηκε έως και κατά 3,9% έναντι του δολαρίου, μετά την απόφαση της Fed), ενώ το πέσο των Φιλιππίνων διαμορφώνονταν στα 43,36 ανά δολάριο.

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφει η ινδική ρουπία, μετά την υποβάθμιση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας από τη Moodys. Το νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% στα 62,6550 ανά δολάριο, έχοντας καταγράψει πτώση έως και 0,5% νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα