“Ψυχρή” αναφορά Ομπάμα για χρέος και λιτότητα – Έδωσε συγχαρητήρια

Ψυχρή η αναφορά του Μπάρακ Ομπάμα στο θέμα του ελληνικού χρέους, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Είναι εμφανές ότι ο κ.Ομπάμα είναι απερχόμενος Πρόεδρος…

Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες πριν την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Ομπάμα είπε ότι:

«Όπως είπε ο κ. Τσίπρας είναι μία περίοδος προκλήσεων για την κυβέρνησή του και τον

λαό. Θέλω να τον συγχαρώ για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την οικονομία. Θα συνεχίσω να υπογραμμίζω ότι μόνο η λιτότητα μόνη της δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτής της ανάπτυξης. Ελπίζω η ανάπτυξη να αποτελέσει το στοιχείο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε και να φτάσουμε σε μια βιώσιμη κατάσταση»

Παράλληλα τόνισε ότι μαζί με αυτή την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις που «δεν είναι εύκολες αλλά απαραίτητες» θα υπάρξει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Στην αναφορά του στο προσφυγικό ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε ξανά τον ελληνικό λαό για τη στάση του και τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τιμή το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε την Ελλάδα «ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ταξιδιού» τονίζοντας ότι «από μόνο του είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό στην Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα».

«Γιατι η Ελλάδα δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση αλλά μάχεται και στο σήμερα, στο παρόν για την υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός τα τελευταία 5 χρόνια τονίζοντας ότι «σταθήκαμε όρθιοι και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνουμε και τώρα ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα οι κόποι του λαού θα βρουν ανταπόκριση και να έχουμε αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους με θετικές εξελίξεις γι’ αυτό αλλά και το Κυπριακό στο οποίο ελπίζουμε σε μια βιώσιμη λύση».

«Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν και είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι θα είναι ουσιαστικό και θα έχει σημαντικά αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα