Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές από την Wood & Company – Τι λέει για τις εκλογές

Ενίσχυση των θέσεων στις ελληνικές μετοχές προτείνει η Wood & Company που “βλέπει” ευκαιρίες λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι ελληνικές τράπεζες είναι φθηνές. Η Wood αναβάθμισε τη σύσταση για την Εθνική Τράπεζα

σε buy από hold, εκτιμώντας ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, είναι ευκαιρία. Σημειώνεται ότι δίνει τιμή-στόχο στα 3,1 ευρώ.

Επίσης, επαναδιατυπώνει τις συστάσεις buy για τις μετοχές των Πειραιώς (με στόχο τα 2,3 ευρώ) και Alpha Bank (με στόχο τα 0,90 ευρώ).

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι μη χρηματοοικονομικές μετοχές διαπραγματεύονται με Ρ/Ε 12 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2015.

Όπως αναφέρει, η πρόσφατη υποχώρηση αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για αγορές σε ελκυστικές αποτιμήσεις, μετοχών όπως ο ΟΤΕ (δίνει “buy”, σημειώνοντας ότι έχει υποχωρήσει κατά 18% από τις αρχές Απριλίου), η Motor Oil (buy, έχει υποχωρήσει 19% από τις αρχές Απριλίου και αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή επιλογή για τη Wood στον κλάδο των διυλιστηρίων) και η Jumbo (buy, έχει υποχωρήσει 16% από τις αρχές Απριλίου).

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Wood επισημαίνει το πολιτικό ρίσκο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο θεωρεί ότι ακόμα και αν αυτό συμβεί δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, ούτε το τέλος της ελληνικής ανάκαμψης.

Αναφέρει ότι οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά στις εθνικές εκλογές απ’ ότι στις ευρωεκλογές, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μόνος να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα και αν κερδίσει.

Επιπλέον, σημειώνει η πολιτική ιστορία της Ελλάδας δείχνει ότι η αντιπολίτευση αλλάζει δραματικά ρητορική όταν γίνεται κυβέρνηση. Ο οίκος αναγνωρίζει πάντως τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας.

Τα σενάρια για ευρωεκλογές είναι τα εξής:

Αν προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 3-4% θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση οδηγώντας σε πάγωμα του κυβερνητικού έργου και αργά ή γρήγορα σε εθνικές κάλπες.Αν η ΕΛΙΑ είναι κάτω του 5% και αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση είναι αναπόφευκτες οι εκλογές (αν και η Wood σημειώνει πως δεν βλέπει λόγο να αυτοκτονήσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ).Το χειρότερο σενάριο για την αγορά είναι νίκη ΣΥΡΙΖΑ με 3-4% και κάτω του 5% ποσοστό για την ΕΛΙΑ. Σε αυτό το ενδεχόμενο εκλογές και αστάθεια δείχνουν πιθανές (αλλά όχι σίγουρες).Αν τα αποτελέσματα είναι κοντά σε αυτά των δημοσκοπήσεων (σ.σ. προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 2% και ΕΛΙΑ στο 7,2%) η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει εσωτερικές δυσκολίες

Original article: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές από την Wood & Company – Τι λέει για τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα