Προυπολογισμός χωρίς τη …βούλα της Τρόικας; “Ξηλώνει” το νέο φόρο για τα ακίνητα

Συμφωνία δεν υπάρχει καθώς η τρόικα όχι μόνο επιμένει σε νέα μέτρα άνω του 1,3 δισ. ευρώ, αλλά και αμφισβητεί την αποδοτικότητα του «πακέτου» των διαρθρωτικών παρεμβάσεων, με τις οποίες η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει τα 1,3 δισ. ευρώ.

Οι επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συνεχιστούν σήμερα μέχρι και αύριο, σε μια προσπάθεια να συμφωνηθεί το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, αλλά και να προσδιοριστούν τα μέτρα με τα

οποία θα κλείσει, αφού την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών υπολογίζουν επιπλέον υστέρηση 150 εκατ. ευρώ, πέραν της κυβερνητικής εκτίμησης για «τρύπα» 250 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στο φόρο ακινήτων. Η Τρόικα δεν έχει επίσης κάνει δεκτό ότι εκείνα τα 250 εκατ. ευρώ μπορούν να καλυφθούν από ισόποση περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. “Στόχος είναι η περικοπή καταναλωτικών και όχι επενδυτικών δαπανών”, επισημαίνουν.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει ολόκληρη τη διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, που η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν ξεπερνά τα 1,3 δισ. (από 500-800 εκατ. που υποστήριζε νωρίτερα) ενώ η Τρόικα δεν «πέφτει» ακόμα κάτω από τα 1,5 δισ. ευρώ και ανεβάζει και άλλο τις αξιώσεις της.

Original article: Προυπολογισμός χωρίς τη …βούλα της Τρόικας; “Ξηλώνει” το νέο φόρο για τα ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα