Πρώτο και …τελευταίο το κυπριακό κούρεμα στην Ευρώπη, λένε Deutsche Bank, Eurogroup

Καθησυχαστικές δηλώσεις προέκυψαν σήμερα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει “κούρεμα” καταθέσεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης εκτός της Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο CEO Deutsche Bank Anshu Jain και ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμαναν πως η Κύπρος αποτελεί εξαίρεση.

“Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος μετάστασης

βραχυπρόθεσμα είναι περιορισμένος. Είναι λίγες οι πιθανότητες να αποτελέσει μοντέλο για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης” ανέφερε ο CEO της Deutsche Bank, Anshu Jain.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πρόταση για την Κύπρο αποτελεί ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για την μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας.

Ο κ. Jain επεσήμανε ότι παραμένουν μεγάλοι κίνδυνοι, αλλά υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως η Κύπρος αποτελεί μια εξαιρετικά μεγάλη απειλή για την ευρωζώνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος είπε μεν πως η συμβολή των καταθετών στην Κύπρο ήταν αναγκαία και αναπόφευκτη αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο έκτακτων εισφορών επί ενεργητικού σε άλλες χώρες.
“Είναι εκτός συζήτησης κάτι τέτοιο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ Επανέλαβε ότι λόγω του υπέρογκου τραπεζικού συστήματος και των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, ήταν αναπόφευκτο να κληθούν να βοηθήσουν οι καταθέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα