Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Κοτζιά – Τίλερσον στην Ουάσιγκτον

Τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, στην Ουάσιγκτον.
Ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ρεξ Τίλερσον για τις ελληνικές θέσεις και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
«Ο κ. Τίλερσον περισσότερο ήθελε την ανάλυσή μας για την περιοχή, για το πώς μπορεί να υπάρξει σταθερότητα και ασφάλεια, ποιες δυνάμεις

κινούνται και με ποιον τρόπο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς, για να συμπληρώσει πως στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονταν και η Άγκυρα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για «τουρκική νευρικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο Αμερικανός ομόλογός του περισσότερο άκουγε παρά μίλαγε, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να του εξηγεί τη θέση της χώρας μας και τη σημασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Δεν συζητήθηκε το Κυπριακό ζήτημα.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που θα διοργανωθεί στο CSIS, το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Σπουδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα