Πρώτη ήττα Τραμπ στη Βουλή – Μετέθεσε αγια αύριο την ψηφοφορία για το Obamacare

Πρώτη ήττα Τραμπ και μάλιστα από το δίδιο του το κόμμα. Η ψηφοφορία που προβλεπόταν να διεξαχθεί σήμερα (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) για την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare και την αντικατάστασή του από ένα νέο σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης αναβλήθηκε από τους διχασμένους Ρεπουμπλικάνους, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ικανό αριθμό ψήφων, παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ για να εξευρεθεί συμβιβασμός.

Έπειτα

από μια σειρά αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι “η ψηφοφορία θα γίνει αύριο (Παρασκευή) για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ψηφίσουμε στις τρεις το πρωί”, εκφράζοντας τη “βεβαιότητά του” ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί.

Για τους μετριοπαθείς των Ρεπουμπλικάνων, η κατάργηση του Obamacare θα ήταν απαράδεκτη αν οδηγούσε σε αύξηση του κόστους περίθαλψης και στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης για εκατομμύρια ανθρώπους -και αυτές θα ήταν οι συνέπειες από την εφαρμογή του νομοσχεδίου του Τραμπ, σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα αυτόν.

Για τους υπερσυντηρητικούς, της αποκαλούμενης ομάδας«Freedom Caucus», το νομοσχέδιο είναι ανεπαρκές διότι δεν αποδεσμεύει πλήρως το δημόσιο από μία αγορά που, όπως υποστηρίζουν, θα έπρεπε να είναι εντελώς ιδιωτική, χωρίς καμία παρέμβαση από το ομοσπονδιακό κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα