Προτείνει αγορά των ελληνικών τραπεζών η RBS – “Ευκαιρία το ομόλογο της Πειραιώς”

16:30 8/4/2014 - Πηγή: BankWars

Με σύσταση long για την Τράπεζα Πειραιώς και buy για το ομόλογο της τράπεζας που ωριμάζει το 2017 ξεκινά εκ νέου κάλυψη των ελληνικών τραπεζών η Royal Bank of Scotland.

Όπως

σημειώνει ο οίκος, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ανάκαμψης. Επικεντρώνεται στα στοιχεία του PMI, τη σταθεροποίηση της ανεργίας, την ανάκαμψη του τουρισμού και την αύξηση στις πωλήσεις των ΙΧ.

Παράλληλα, αναφέρεται στα πολιτικά ρίσκα, σημειώνοντας ότι υπάρχει κλίμα πόλωσης, με άνοδο των άκρων τόσο προς τα αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και προς τα δεξιά (Χρυσή Αυγή). Σε γενικές γραμμές, ο οίκος εκτιμά ότι τα θετικά της πιθανής εξόδου στις αγορές, της ενδεχόμενης μείωσης χρέους και της βελτίωσης της οικονομίας υπερβαίνουν τα αρνητικά στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όσον αφορά στις τράπεζες, η RBS υπογραμμίζει ότι είναι πλέον λιγότερες αλλά ισχυρότερες. Μετά και την ανακεφαλαιοποίηση και τις αυξήσεις κεφαλαίου, η τράπεζα εκτιμά ότι οι Alpha και Πειραιώς μπορούν να αντέξουν μια αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 10% και την αύξηση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης κατά 1%, καλύπτοντας παράλληλα τις απαιτήσεις ελάχιστης κεφαλαικής επάρκειας.

Ο οίκος προτείνει αγορά του ομολόγου της Τ. Πειραιώς που λήγει το 2017. Η RBS θέτει στόχο μια απόδοση 250 μονάδων βάσης εντός των επόμενων έξι μηνών ενώ θέτει stop – losss επίσης στις 250 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι ο οίκος συνεχίζει να είναι long για τις ΟΤΕ, Frigoglass, Coca Cola Hellenic καθώς και για τους τίτλους των ΦΑΓΕ και Γιούλα Υαλουργία.

Original article: Προτείνει αγορά των ελληνικών τραπεζών η RBS – “Ευκαιρία το ομόλογο της Πειραιώς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα