Πρόστιμο 1,7 εκ. σε Intralot/Intracom στην Ρουμανία για παραβίαση αρχών ανταγωνισμού

Η Intralot, μαζί με την θυγατρική Lotrom και την Intracom Holdings, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο περί το 1,7 εκατ. ευρώ για παραβίαση των αρχών του ανταγωνισμού της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο της Ρουμανίας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού που διερευνούσε τα τελευταία χρόνια τη σύμβαση για το βιντεολόττο (είχε συναφθεί με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό το 2003) με την Loteria Romana, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι τέσσερις εταιρείες

παραβίασαν τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Εκτός από το πρόστιμο στις τρεις ελληνικές εταιρείες επέβαλε και πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Loteria Romana που είχε συναινέσει στη συγκεκριμένη σύμβαση.

Οπως μεταδίδει ο ρουμανικός τύπος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε πως οι τέσσερις εταιρείες είχαν συμφωνήσει να μην επιτρέψουν την είσοδο άλλου «παίκτη» στην αγορά βιντεολόττο της Ρουμανίας. Ετσι, «παρά το γεγονός πως κατατέθηκαν προσφορές από άλλες εταιρείες στην Loteria Romana για τη λειτουργία άλλου προγράμματος βιντεολόττο, οι όροι της δεκαετούς σύμβασης μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών οδήγησαν σε περιορισμό του ανταγωνισμού, τόσο όσον αφορά στα τερματικά, όσο και στην παραγωγή / προώθηση εξοπλισμού ή υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το πρόστιμο στην Intralot ανέρχεται σε 1.236.860 ευρώ, στην Intracom σε 397.163 ευρώ και στην Lotrom σε 114.375 ευρώ.

Original article: Πρόστιμο 1,7 εκ. σε Intralot/Intracom στην Ρουμανία για παραβίαση αρχών ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα