Πρόστιμα σε Γενική, Imperio, Μάρακ Ηλεκτρονική ενέκρινε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Την επιβολή προστίμων στις Γενική Τράπεζα της Ελλάδος, Imperio Argo Group και Mάρακ Ηλεκτρονική ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, ενέκρινε:

• Την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στην «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Α.Ε.» για παραβάσεις του τμήματος Private Banking της τράπεζας που σχετίζονται με την πληροφόρηση, ενημέρωση και αξιολόγηση καταλληλότητας και συμβατότητας πελατών της στο πλαίσιο παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών της λήψης και διαβίβασης εντολών και της παροχής επενδυτικών συμβουλών.

• Την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στην εταιρία «IMPERIO ARGO GROUP S.A.» επειδή δεν ενημέρωσε για σημαντική μεταβολή επί των δικαιωμάτων ψήφου μετόχων της, σύμφωνα με τον νόμο 3556/2007. Επίσης για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν πρόστιμα από 1000 ευρώ για εκπρόθεσμη ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στους μετόχους της ως άνω εταιρίας «CASA MAGNA HOLDINGS LIMITED» και κ. Χαράλαμπο Ζιώγα.

• Την επιβολή προστίμου 8.000 ευρώ στην εταιρία «ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε» γιατί οι οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1.1.2010-30.9.2010 δεν συντάχθηκαν πλήρως σύμφωνα με τα ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, κατά παράβαση της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3556/2007.

Παράλληλα, το συμβούλιο ενέκρινε:

• Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» για τη δημόσια προσφορά νέων κοινών μετοχών της με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην κατηγορία «Προς Διαγραφή» του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

• Τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών της εταιρίας «ΕLBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» μετά από σχετικό αίτημά της, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του Ν. 3371/2005.

• Τη χορήγηση αδείας για τη διανομή δωρεάν μεριδίων στους μεριδιούχους του αμοιβαίου κεφαλαίου «ΚΥΠΡΟΥ DUAL STRATEGY ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» που διαχειρίζεται η εταιρία «ΚΥΠΡΟΥ ΑSSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.».

• Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «DERFIN ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ» με έδρα τα Τρίκαλα, μετά από σχετικό αίτημα των μετόχων της.

Keywords
Αναζητήσεις
εκπρόθεσμη τακτική γενική συνέλευση πρόστιμα
Τυχαία Θέματα