Tριπλή εισαγωγή της Coca Cola HBC τη Μ. Δευτέρα – Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για ΕΕΕΚ

Στο 96,85% διαμορφώθηκε τελικώς η κάλυψη της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της Coca Cola HBC AG προς τους μετόχους της Coca Cola Hellenic A.E., που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, συνολικά 355.009.967 κοινές μετοχές της εταιρείας προσφέρθηκαν στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό

96,85% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για ταυτόχρονη εισαγωγή της νέας εταιρείας στα Χρηματιστήρια της Αθήνας, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, τη Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου.

Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η άσκηση του δικαιώματος υποχρεωτικής εξαγοράς των μετόχων μειοψηφίας από την CCHBC AG, με την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. H ολοκλήρωση της διαδικασίας υποχρεωτικής εξαγοράς αναμένεται εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποχρεωτικής εξαγοράς (squeeze out), οι εναπομείνατες μέτοχοι έχουν δύο επιλογές: α) να λάβουν μετοχές της Coca Cola HBC AG στο ίδιο τίμημα με αυτό της δημόσιας πρότασης (13,58 ευρώ) β) Να λάβουν το αντίστοιχο τίμημα σε μετρητά, γνωστοποιώντας ωστόσο ρητώς και εγκαίρως την επιλογή αυτή.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Coca Cola Ε.Ε.Ε. Α.Ε., καθώς και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο την εν λόγω μετοχή, από σήμερα Δευτέρα 22/4/2013, αποφάσισε το Χ.Α., σε συνέχεια ανακοίνωσης της εταιρείας για τα αποτελέσματα της Δημόσιας Πρότασης της CC HBC AG για την απόκτηση των μετοχών της.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και των προϊόντων (δείκτες, ΕTFs) και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης και πίστωσης των νέων μετοχών στις μερίδες των δικαιούχων.

Κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία, 29/04/2013) η Coca-Cola HBC AG θα αντικαταστήσει την Coca Cola Ε.Ε.Ε. Α.Ε. στους δείκτες. Οι μετοχές της ς Coca Cola Ε.Ε.Ε. Α.Ε. θα μεταφερθούν στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. Επίσης, τα παράγωγα προϊόντα με υποκείμενο τίτλο τη μετοχή της Coca Cola Ε.Ε.Ε. Α.Ε. θα διαγραφούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα