Προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων η Eurobank

Παροχή μιας δέσμης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, που στοχεύουν στην στήριξη και την οικονομική εξωστρέφεια των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων παρουσίασε η Eurobank. Η πύλη Exportgate.gr, σύμφωνα με τη τράπεζα, έχει στόχο την προώθηση των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων σε νέες διεθνείς αγορές και αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το Exportgate αποτελεί πρωτοβουλία της Eurobank

και υλοποιείται σε συνεργασία με τους τρείς εξαγωγικούς φορείς της Ελλάδος και συγκεκριμένα τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Την πρωτοβουλία στηρίζουν ενεργά τα επιμελητήρια Ελλάδας-ΗΠΑ, Βρετανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Κίνας, Ρωσίας, αραβικών χωρών ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με άλλα επιμελητήρια καθώς και με το επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας.

Το Exportgate.gr εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί με πλήρη λειτουργικότητα στα μέσα Δεκεμβρίου. Ήδη στην έναρξη της λειτουργίας του θα περιλαμβάνει μια βάση περίπου

•           500 Ελλήνων εξαγωγέων (πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις του προγράμματος επιχειρηματικών συναντήσεων Go International)

•           300 εισαγωγικών επιχειρήσεων, ο οποίες ήδη συνεργάζονται με το διεθνές δίκτυο της Eurobank στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,

ενώ

•           θα δίνει πρόσβαση σε ένα γιγαντιαίο δίκτυο δυνητικών επιχειρηματικών εταίρων, με περίπου 30.000 εισαγωγικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα, το Exportgate.gr παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

•           Πρωτοποριακή υπηρεσία παροχής τεχνογνωσίας και πληροφόρησης Ask the Experts! Ομάδα εξειδικευμένων τραπεζικών στελεχών της Eurobank και συνεργατών για ειδικά θέματα έχει συγκροτηθεί για να ανταποκρίνεται άμεσα σε αιτήματα πελατών που θέλουν να επεκταθούν σε νέες αγορές για την επιχείρησή τους και χρειάζονται υποστήριξη για τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις, τις προοπτικές, το νομικό και φορολογικό πλαίσιο κ.λπ. Όλες αυτές οι συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρονται χωρίς κόστος στους πελάτες της Τράπεζας.

•           Προβάλλει τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές, μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης της εταιρείας και των καταλόγων προϊόντων (e-catalogues), της διεξαγωγής ηλεκτρονικών παρουσιάσεων και σεμιναρίων (podcasts/webinars), ηλεκτρονικών εκθέσεων, παρουσίασης success stories κ.λπ.

•           Διασυνδέει ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με δυνητικούς αγοραστές στο εξωτερικό με στόχο να δημιουργήσουν το δικό τους “Δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών” και να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της πρόσβασης των μελών σε ενημερωμένη βάση επιχειρήσεων (directory), την υλοποίηση ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auctions) και ηλεκτρονικών παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων καθώς και την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω e-transactions, αξιοποιώντας τις δοκιμασμένες και επιτυχημένες υποδομές καθώς και τα εξειδικ

Keywords
Τυχαία Θέματα