Πρόωρη ανάσταση για τον Παναθηναικό – 2-0 τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με τα γκολ των Μολέδο και Λέτο το «τριφύλλι» έχει πλέον το πλεονέκτημα για να βρεθεί στον τελικό, με τη ρεβάνς να γίνεται στην Τούμπα στις 27 Απριλίου.

Τη διαφορά την έκανε

αναντίρρητα ο Μπεργκ που δημιούργησε και τα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε τόσο ο Χουλτ (αμυντικά και επιθετικά) όσο και ο Ζέκα (στα ανασταλτικά του καθήκοντα).

Το σκορ άνοιξε ο Μολέδο στο 21′ από κεφαλιά-ασίστ του Μπεργκ, ενώ στο 83′ ο Σουηδός πρόσφερε γκολ στο πιάτο με τον Λέτο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Για τους Θεσσαλονικείς κορυφαίος ήταν ο Γλύκος που πραγματοποίησε τρομερές επεμβάσεις και έσωσε την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αυτό δείχνουν και οι τελικές προς την εστία που ήταν 8-0 για τον Παναθηναϊκό και συνολικά 13-3.

Ο ΠΑΟΚ αν και κυκλοφόρησε αρκετά την μπάλα για εκτός έδρας παιχνίδι δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και θα κληθεί στη ρεβάνς να εξαντλήσει τα επιθετικά του ατού για να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Τρεις ήταν οι πιο σοβαρές φάσεις που θα συζητηθούν και είχαν να κάνουν με διαμαρτυρίες για πέναλτι:

α) στο 69′ όταν ο Μπεργκ σούταρε και η μπάλα βρήκε το χέρι του Κρέσπο με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να μη δείχνει παράβαση, β) στο 70′ όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Χουλτ με τον Σουηδό μπακ να είναι με πλάτη σε αυτή και τον Σιδηρόπουλο να θεωρεί ότι η ενέργεια του ήταν ακούσια, γ) στο 89′ υπήρξε αγκωνιά του Κρέσπο εντός περιοχής στον Μπεργκ.

Παναθηναϊκός

(Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες (85’ Μολίνς), Κλωναρίδης (75’ Λέτο), Μπεργκ (92’ Ρέις)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88’ Τσίμιροτ), Ουάρντα, Κάμπος (73’ Κίτσιου), Ενρίκε (58’ Πέλκας), Κουλούρης

Keywords
Τυχαία Θέματα