Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία βλέπει η Deutsche Bank – Κλωνίζεται το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι πιθανό να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά καθώς αποδυναμώθηκε από μια δικαστική απόφαση σχετικά με το Brexit η οποία ενδέχεται να έχει ευρείες πολιτικές συνέπειες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων της Deutsche Bank που εστάλησαν στους πελάτες τους σήμερα.

Η πρόβλεψη αυτή ακολουθεί τη χθεσινή δικαστική απόφαση

η οποία ακυρώνει το σχέδιο της Μέι να αποφύγει μια επίσημη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο πριν αρχίσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προβλέπει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«Εν συνόψει, αποδυνάμωσε τη θέση της πρωθυπουργού Μέι για το Brexit ακόμη περισσότερο και καθιστά τη διεξαγωγή νέων γενικών εκλογών το βασικό μας σενάριο, είτε πριν από την επίκληση του Άρθρου 50 είτε μετά», ανέφερε η τράπεζα στο ενημερωτικό δελτίο που διανεμήθηκε στους πελάτες της.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, απόφαση που αποτελεί ένα ηχηρό «χαστούκι» στη βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση May έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5-8 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση διαμήνυσε την απογοήτευσή της για τη δικαστική απόφαση, ενώ η στερλίνα καταγράφει άλμα πάνω από τα 1,24 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα