Προκλητικός ο Σλοβάκος πρωθυπουργός: Το μόνο Hotspot στην Ευρώπη θα είναι η Ελλάδα

19:43 2/3/2016 - Πηγή: BankWars

Δήλωση που προκαλεί αντιδράσεις και ερώτηματα ήρθε από τον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο που προειδοποίησε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν πράξει όσο οφείλει να κάνει στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το μοναδικό hotspot που θα υπάρξει στην Ευρώπη θα είναι μόνο η Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Φίτσο σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για τον εφιάλτη του Προσφυγικού που έρχεται.

«Κύριε Τσίπρα, εάν δεν πράξετε εκείνα για τα οποία έχετε δεσμευθεί στα σύνορα, θα υπάρξει ένα και μόνο hotspot το οποίο θα ονομάζεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σας ευθύνη, γιατί δεν κάνατε τίποτε μέχρι τώρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν σε μια άλλη γραμμή, για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ, υποστήριξε ακόμη.

Τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του, ο κ. Φίτσο επισκέφθηκε την Τετάρτη τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για να συνομιλήσει με τους 25 Σλοβάκους αστυνομικούς που συμμετέχουν στους συνοριακούς ελέγχους, βοηθώντας τους συναδέλφους τους της ΠΓΔΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα