Προκήρυξη “εκδίκησης” από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών – Η επίθεση στον ΣΕΒ

10:04 6/1/2016 - Πηγή: BankWars

Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) με προκήρυξη αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο κέντρο της Αθήνας.

Η προκήρυξη έχει έκταση 32 σελίδων, στις οποίες αναφέρεται πως η επίθεση στο ΣΕΒ είναι «αφιερωμένη» στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στα ΕΛΠΕ.

Ξεκινά με ένα απόσπασμα στίχων του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί και καταλήγει με «χαιρετισμούς» στις επαναστατικές ομάδες της Τουρκίας, του Κουρδιστάν, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

«Η βομβιστική επίθεση στη γιάφκα της εγχώριας μεγαλοαστικής τάξης αποτέλεσε μια πράξη εκδίκησης προς την εγχώρια πλουτοκρατία, που στο όνομα της προάσπισης των δικών της συμφερόντων, προωθεί και απαιτεί την εφαρμογή των μνημονίων.
Ήταν μια δικαιοπραξία, μια έκφραση λαϊκής δικαιοσύνης απέναντι σε εκείνους που πλουτίζουν πάνω στους δικούς μας κυριολεκτικούς ή μεταφορικούς θανάτους. Γι΄αυτό και την παρέμβαση μας την αφιερώνουμε, πρώτα απ΄όλους, στη μνήμη των 4 εργατών που τον περασμένο Μάη θυσιάστηκαν στα κολαστήρια των ΕΛΠΕ, ιδιοκτησίας του αρχιεγκληματία Λάτση.
Οι Χαράλαμπος Δευτεραίος, Ραμαντάν Ντελιλάι, Κώστας Μαγγούρας και Αντώνης Αβράμπου θα μείνουν για πάντα ζωντανοί στη μνήμη του λαού.
Γιατί, το αίμα των νεκρών εργατών, είναι δικό μας αίμα, είναι το αίμα που ποτίζει τον όρκο εκδίκησης της τάξης μας για τις ταπεινώσεις, τις στερήσεις και τα εγκλήματα που έχουμε υποστεί”.

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα