Πρόεδρος και κόμματα καταδικάζουν την άνανδρη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Την άφατη οδύνη του για την απώλειά του Μ.Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένειά του.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας”, τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η οδός Πειραιώς.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω, Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας. Ο κ. Κοντονής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

“Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα.

Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας” αναφέρει η Φ.Γεννηματά.

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Την οδύνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απέχθεια για την στυγερή δολοφονία, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ωστόσο ζήτησε “να μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα”. “Είναι μια δολοφονία δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη απ’ τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα”, είπε ο κ. Ξυδάκης.

ΤΟ ΚΚΕ

«Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου, αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη. Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Μ. Ζαφειρόπουλου.

ΠΟΤΑΜΙ

-“Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.”Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών”, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

-Τα συλλυπητήρια του, εκ μέρους του Ποταμιού και την καταδίκη της δολοφονίας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα