Πρ. Παυλόπουλος: H Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι το κέντρο βάρους δεν είναι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος

Την ταύτιση των θέσεις Ελλάδας και Ιταλίας σε σχέση με το προσφυγικό και την ανάγκη τροποποίησης του ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι στο Προεδρικό Μέγαρο. Επιτέλους η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι για το ευρωπαϊκό όραμα και την ευρωπαϊκή ενοποίηση το κέντρο βάρους δεν είναι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος, επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα,

σημείωσε ότι το προσφυγικό θα το αντιμετωπίσουμε όπως ταιριάζει στον πολιτισμό και την δημοκρατία της Ευρώπης, δηλαδή θα είμαστε αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στην τρομοκρατία, αλλά απέναντι στους πρόσφυγες θα φερθούμε όπως ταιριάζει στον άνθρωπο, με όρους ευρωπαϊκού ανθρωπισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση για το αποτρόπαιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα.

Χρειάζεται η αλληλεγγύη όλης της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και όχι με φοβικά σύνδρομα, τα οποία δείχνουν ορισμένοι εταίροι μας. Γιατί σήμερα όποιος δείχνει φοβικά σύνδρομα, δείχνει ταυτοχρόνως ότι δεν είναι εξοικειωμένος με την ιδέα της Ευρώπης, τόνισε ο Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα