Πούτιν: Ανοησίες τα περί χημικών στη Συρία – Ο Ομπάμα να σκεφτεί τα θύματα αμάχους

Την απόλυτη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης από πλευράς ΗΠΑ στη Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του προέδρου Ασαντ εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και τον κάλεσε «πριν χρησιμοποιήσει βία στη Συρία να σκεφτεί τα μελλοντικά θύματα» και ειδικά μεταξύ των αμάχων,

που αναπόφευκτα θα υπάρξουν.

Συγκεκριμένα απέρριψε τις καταγγελίες ότι έγινε χρήση χημικών από το συριακό καθεστώς, τονίζοντας ότι θα ήταν «απόλυτη ανοησία» για την κυβέρνηση Άσαντ να προβεί σε μία τέτοια επίθεση τη στιγμή που κέρδιζε τον πόλεμο.

«Για τον λόγο αυτό είμαι πεπεισμένος ότι η επίθεση με χημικά όπλα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προβοκάτσια από εκείνους που θέλουν να σύρουν άλλες χώρες μέσα στη συριακή σύγκρουση και εκείνους που θέλουν να κερδίσουν τη στήριξη ισχυρών μελών της διεθνούς αρένας, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Πούτιν είπε ότι αν συνομιλούσε με τον Μπαράκ Ομπάμα θα τον καλούσε να θυμηθεί «τι συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες, πόσες φορές οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν την πρωτοβουλία για ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου».

«Και μήπως αυτό έλυσε έστω ένα πρόβλημα; Αφγανιστάν, Ιράκ, εκεί δεν υπάρχει ουδεμία ειρήνευση, ούτε οποιαδήποτε δημοκρατία, την οποία επεδίωκαν οι εταίροι μας, δεν υπάρχει καν στοιχειώδης πολιτική ειρήνη και ισορροπία», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα