Που θα πάει η τιμή του χρυσού αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ

Η διορία για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ λήγει σε λίγες ώρες. Τι θα σήμαινε για τις τιμές του χρυσού η αποτυχία των διαπραγματεύσεων;

«Δεν νομίζω πως θα υπάρξει μεγάλο ράλι στις τιμές του χρυσού, ίσως 20-30 δολάρια. Η αγορά είναι της άποψης ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν θα ξεμείνει από λεφτά πριν την 1η Νοεμβρίου, έτσι η 17η Οκτωβρίου είναι το «χαλαρό» deadline», σύμφωνα με τον αναλυτή εμπορευμάτων της ANZ,

Victor Thianpiriya.

Ο αναλυτής της UBS Daniel Morgan, λέει πως ”αν περάσουν τη διορία, πιθανότατα θα αυξάνονταν οι τιμές του χρυσού, όμως αυτό θα συνδυάζονταν με κινήσεις σε άλλες χρηματοοικονομικές αγορές που θα ασκούσαν μεγάλες πιέσεις στους νομοθέτες να βρουν λύση. Δεν θα κοίταζα να αγοράσω χρυσό στη βάση αυτού του βραχυπρόθεσμου προβλήματος με το όριο χρέους”, συμπλήρωσε.

Όταν επιλυθεί η κρίση με το όριο χρέους, η προσοχή της αγοράς θα επιστρέψει στο χρονοδιάγραμμα για τον περιορισμό της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, το οποίο θα ασκήσει νέες πτωτικές πιέσεις στο χρυσό, σύμφωνα με τον κ. Morgan.

Ο αναλυτής της CMC, Ric Spooner, εκτιμά πως στο σενάριο που δεν αυξηθεί εγκαίρως το όριο χρέους, η έκταση της ζήτησης για χρυσό θα επηρεαστεί από τις δηλώσεις των νομοθετών. «Αν δούμε πως δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε μέχρι αύριο τα εμπόδια, και υπάρξουν δηλώσεις ‘σκληρής γραμμής’, τότε αυτό θα ήταν πιο ανησυχητικό», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερές, γύρω στα χαμηλά τριμήνου των 1.280 δολαρίων η ουγκιά, με το μέταλλο να υποαποδίδει παρά τα αυξανόμενα ρίσκα στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καταγράφοντας πτώση 3,5% από τότε που ξεκίνησε το «λουκέτο» στις αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, την 1η Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα