Που θα πάει η μετοχή της Eurobank;

Φήμες, μιλούσαν ακόμα και για έναν στόχο προσεχώς της τάξεως του 1 ευρώ για τη μετοχή της EUROBANK, ώστε να… καλλωπιστεί η τιμή και να μπορεί να γίνει η ΑΜΚ σε υψηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα με το σχετικό discount. Τι όμως συμβαίνει πέρα από τις φήμες και τα σενάρια;

Στη Eurobank αναμένεται να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 1,5-2 δις ευρώ με τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια τύπου

Fairfax, Third Point, Rothschild κ.λπ. να δείχνουν ζεστά ως προς το να επενδύσουν στην ΑΜΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για την επανιδιωτικοποίηση της Τράπεζας. Άλλωστε, το Fairfax έχει ήδη συνάψει στενές σχέσεις γενικά με τον όμιλο. Σημειώνεται ότι η είσοδος ξένων, δηλαδή αν έχουμε μια πετυχημένη ΑΜΚ, θα ρίξει αναλόγως και το ποσοστό του ΤΧΣ και θα εισφέρει σε αυτό κεφάλαια.

Από την άλλη πλευρά, στην αγορά επικρατεί η εκτίμηση ότι η αύξηση κεφαλαίου, που μάλλον προσδιορίζεται για αρχές του 2014, δεν θα υλοποιηθεί στην τιμή των 1,54 ευρώ, δηλαδή στην τιμή της ΑΜΚ του ΤΧΣ, αλλά σε χαμηλότερη. Πόσο θα είναι αυτή; Κάτι το επίσημο δεν υπάρχει . Φαίνεται ότι μάλλον δεν είναι επιθυμητό να γίνει στα 0,3 ευρώ, αλλά ούτε και ιδιαίτερα πιθανό στα επίπεδα άνω του 1 ευρώ, οπότε στην αγορά γίνεται λόγος για 50 με 70 σεντ.

Το ακριβές μοντέλο της ΑΜΚ θα διαφανεί προσεχώς γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο κάλυψης από το ΤΧΣ, που θα ρίξει και το κόστος κτήσης, ενώ όσον αφορά στην τιμή, για να είναι διαφορετική των 1,54 ευρώ προφανώς απαιτείται το «οκ» των εταίρων μας αλλά και κάποια ρύθμιση στο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα