“ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ” ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Μεγάλη η πορεία για την 43η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορίας, προς την αμερικανική πρεσβεία, με δρακόντια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, τα ΜΑΤ, την Αντιτρομοκρατική…
Συμμετείχαν περίπου 15.000 διαδηλωτές, με συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων από το ΚΚΕ
Εκτός από τα γνωστά συνθήματα «το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», οι διαδηλωτές

τραγουδούσαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία, διαδηλωτές αποδοκίμασαν και με τον…τρόπο τους έδιωξαν το μικρό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχε και ο τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Διαδηλωτές που βρίσκοντας στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πρεσβεία άρχισαν να πετούν αντικείμενα κατά του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τελευταίο στην ουρά της πορείας, και να φωνάζουν ειρωνικά συνθήματα, όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και «Το Πολυτεχνείο ζει ζήτω οι Αμερικανοί».

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Εγνατία σταμάτησε για λίγα λεπτά η πορεία που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο του Πολυτεχνείου φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη αριστερών σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκεί φώναξαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από την είσοδο, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν εισβολή στο κτίριο.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ…

Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ…

Ξεχωριστή πορεία έκαναν τα μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ έκαναν προσυγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων και το κτίριο του Πολυτεχνείου όπου από εκεί ξεδίπλωσαν τη σημαία και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για λίγη ώρα, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα, και έπειτα διαλύθηκαν.

ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη, κοντά στο Πολυτεχνείο, όταν ομάδα νεαρών εγκλώβισε βαν της αστυνομίας.

Το όχημα μετέφερε κράνη, ασπίδες και άλλον εξοπλισμό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά το αντιλήφθηκαν νεαροί, οι οποίοι και το εγκλώβισαν, χωρίς ωστόσο να προξενήσουν ζημιές ή να τραυματιστεί κάποιος, καθώς μετέβη άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ και κατάφερε να τους απωθήσει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τεταμένη ήταν η κατάσταση στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν στο μνημείο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνική Σχολή.

Συγκεκριμένα, άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εμπόδισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι.
Η πόλη βρισκόταν υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ δεν κυκλοφορεί ούτε αυτοκίνητο στους δρόμους.

Έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου έβαλαν φωτιά στην αμερικανική σημαία και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα