Πως θα κινηθεί το Χρηματιστήριο – Οι εκτιμήσεις ειδικών και η τεχνική ανάλυση

Η Αγορά αφουγκράζεται πολιτικό κίνδυνο και δύσκολα θα βγει από το στενό εύρος κίνησης μεταξύ 1120 και 1200 μονάδων, εκτιμά ο Σέργιος Μελαχροινός της Solidus.

Από την μία υπάρχουν οι προοπτικές ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια και από την άλλη οι συζητήσεις Κυβέρνησης τρόικας που δεν οδηγούν σε τελικό αποτέλεσμα.

Στους αρνητικούς παράγοντες και η μη συγκρότηση Κυβέρνησης στην Γερμανία που περιπλέκει τα πράγματα, όσον αφορά το Ελληνικό ζήτημα.

Όσον αφορά το Χ.Α., δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιστροφή του ενδιαφέροντος για Τραπεζικές μετοχές, όσο πλησιάζει

η εποχή εξάσκησης των warrants.

Εν τω μεταξύ, δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι 10 Ελληνικές μετοχές εμπεριέχονται στον MSCI, με ημερομηνία εφαρμογής την 26η Νοεμβρίου και αυτό δεν αποκλείεται να φέρει περαιτέρω εισροές από κεφάλαια παθητικής διαχείρισης.

Δυστυχώς και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., παραμένει εκτός συναλλακτικού ενδιαφέροντος, το σύνολο σχεδόν των μετοχών που απαρτίζουν την μικρή κεφαλαιοποίηση αλλά και ένα σημαντικότατο κομμάτι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εισηγμένες με ελκυστικά θεμελιώδη και εξαγωγικό προσανατολισμό.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

O M.Χατζηδάκης επισημαίνει:

Τα δύσκολα για τον γ.δ. έχουν αρχίσει να φαίνονται από της περασμένης Τρίτη όπου μετά από δύο μήνες αναιρέθηκε το σήμα αγορών του ΚΜΟ των 30 ημερών ακολουθώντας τον MACD ο οποίος έχει από νωρίς (1.189) δώσει σήμα εξόδου.

Οι ταλαντωτές βρίσκονται στο μέσον της ουδέτερης ζώνης, σαφώς αποφορτισμένοι από την υπεραγορασμένη εικόνα με πτωτική όμως δυναμική αφού μετά από κάθε ανοδική αντίδραση σημειώνουν νεότερο χαμηλό.

Η πρώτη στήριξη στις 1.150 μονάδες φαίνεται να αποτελεί παρελθόν για την αγορά και οι πιθανότητες άμεσης προσέγγισης της επόμενης ζώνης που εδράζεται στις 1080 μονάδες απέκτησαν πλειοψηφικό ποσοστό.

Στο συγκεκριμένο επίπεδο συμπληρώνεται ποσοστό διόρθωσης από το ψηλό της αγοράς 10% οπού πιθανόν να υπάρξει ενεργοποίηση κάποιων αντανακλαστικών αντίδρασης.

Προσεγγίζοντας την κομβική ημερομηνία της 26ης Νοεμβρίου (MSCI) εκτιμούμε ότι η αγορά θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές προς το μέσον της άλλης εβδομάδας.

Σημείο αναφοράς παραμένει η συναλλακτική δραστηριότητα η οποία συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης μετά από ένα δυνατό Οκτώβριο πέφτοντας κάτω από τα 100 εκ. ευρώ σε ημερήσια βάση.

Μέχρι την επανάκαμψη των συναλλαγών διατηρούμε την επιφυλακτική στάση και θα εξετάζαμε την συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη πέριξ των επιπέδων των 1080 μονάδων για να μεταβάλλουμε ως προς το θετικότερο αυτή την στάση.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ EXOTIX

Επιφυλακτική για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εμφανίζεται η Exotix, έκθεση της οποίας αναφέρει χαρακτηριστικά τις περιπώσεις των Coca Cola HBC, EΛΠΕ και Τιτάνα.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο καλύτερα τα πήγε ο ΟΤΕ και αν βοηθήσει η οικονομία τότε θα το 2014 θα είναι έτος ανόδου για τον Οργανισμό ενώ ξεχωρίζει ως πιθανό στρατηγικό καταλύτη για την εταιρία την ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού της Deutsche Telekom.

Για το Χρηματιστήριο τονίζει ότι το trade στις τράπεζες φαίνεται να έχει κάποιες παύσεις που έχουν σχέση με τις αβεβαιότητες σε θέματα που σχετίζονται με την πιθανή επαναγορά των warrants αλλά και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, παρά το γεγονός ότι εκτιμά πως οι δυο πλευρές θα έλθουν σε συμφωνία στο Eurogroup του Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Original article: Πως θα κινηθεί το Χρηματιστήριο – Οι εκτιμήσεις ειδικών και η τεχνική ανάλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα