Πως είδε ο ΣΕΤΕ την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των 14 κύριων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στο υψηλό τίμημα της κοινοπραξίας FRAPORT AG – SLENTEL Ltd. «συνυπολογίστηκαν τα ρεκόρ που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός την τελευταία διετία και η διαγραφόμενη δυναμική του με βάση τον Οδικό Χάρτη 2021» λέει χαρακτηριστικά ο ΣΕΤΕ.

Σε ανακοίνωσή

του ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι, σε συνέχεια και των προτάσεών του, είναι θετικό το γεγονός ότι δεν προβλέπεται αύξηση από τα 14,5 ευρώ ανά επιβάτη, που ισχύει σήμερα, έως την ολοκλήρωση των επενδύσεων για την ανάπτυξη των υποδομών, ενώ το προσδιορισμένο από τη Σύμβαση επίπεδο συνολικών χρεώσεων μετά την ολοκλήρωση και πιστοποίηση των αναβαθμίσεων, έως τα 20 ευρώ ανά επιβάτη, είναι συγκρίσιμο με σύγχρονα αεροδρόμια της εγγύτερης στην Ελλάδα περιοχής της Τουρκίας και της Νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία).

Με δεδομένο ότι ένας ανάδοχος ανέλαβε και τις δύο ομάδες αεροδρομίων (επτά αεροδρόμια έκαστη), «απαιτείται σύσταση και οργάνωση κατάλληλα στελεχωμένης Εποπτικής Ρυθμιστικής Αρχής για τις χρεώσεις των αεροδρομίων, η οποία θα ελέγχει και θα εξασφαλίζει τη πιστή εφαρμογή της Σύμβασης».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «γίνεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ η επέκταση του χρόνου παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας, η οποία θα επιτρέψει την αναγκαία μείωση του επιπέδου των χρεώσεών του, με παράλληλη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μία τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με τα εκσυγχρονισμένα πλέον και καλύτερα οργανωμένα, σε σχέση με το παρελθόν, περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας έντονα και ευδιάκριτα ανταγωνιστικής ελληνικής αγοράς αερομεταφορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα