Πως “διαβάζουν” την συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών οι αναλυτές των HSBC, Citi και Eurasia

Διαφορετιά εκτιμούν οι διεθνείς οίκοι την συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης συγκαταλέγεται στα θετικά, ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει ως προς την αντιμετώπισης του ζητήματος του χρέους και της πρόσβασης της χώρας στις αγορές. Δείτε τις σχετικές αναλύσεις:

HSBC

Φως στην άκρη του τούνελ, βλέπει η HSBC, για την Ελλάδα, σε έκθεσή της στην οποία αναλύει τα

αποτελέσματα του Eurogroup. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Στις 15 Ιουνίου, το Eurogroup πέτυχε μια συμφωνία σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, απελευθερώνοντας εκταμιεύσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει τις υποχρεώσεις για τον Ιούλιο, ενώ το ΔΝΤ συμφώνησε να ενταχθεί καταρχήν στο πρόγραμμα. Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς καταργεί την αβεβαιότητα που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες […] Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η πιθανή πρόσβαση στο QE θα πρέπει επίσης να επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

EURASIA

Αντίθετα, ο αναλυτής της Eurasia Group, Mutjaba Rahman, εκτιμά πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο να λάβει ελάφρυνση του χρεόυς η Ελλάδα το 2018.

«Η γλώσσα του Eurogroup υποδηλώνει ότι το ΔΝΤ είναι μέσα, αλλά στην πράξη είναι έξω», δήλωσε ο κ. Rahman και προσθέτει «είναι πλέον πολύ απίθανο το Eurogroup να παράσχει πρόσθετες διαβεβαιώσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ζητά το ΔΝΤ».

CITI

Αρνητικές προβλέψεις για την Ελλάδα παρά την συμφωνία του Eurogroup κάνει και η Citigroup.

«Είναι μάλλον απίθανο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές στη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018», εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup. «Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, είναι τα ίδια που συμφωνήθηκαν το 2016», υπογραμμίζει η Citi, η οποία προσθέτει πως είναι πιθανό πλέον και 4ο μνημόνιο διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα