“Ποντάρουν” στις ευρωτράπεζες τα αμερικανικα funds

Στην ανάκαμψη των τραπεζών της ευρωζώνης ποντάρουν τα αμερικανικά funds με την ανάπτυξη που κατέγραψε η ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους να ερμηνεύεται από πολλούς επενδυτές ως σαφής ένδειξη ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Financial Times, από τον Ιούνιο η αξία των μετοχών που κατέχουν αμερικανικά funds

στις 10 μεγαλύτερες εισηγμένες τράπεζες της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 40%.

Ο αριθμός των μετοχών ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν αμερικανικά funds ενισχύθηκε κατά 10% την ίδια περίοδο, μετά από μεγάλες επενδύσεις ομίλων όπως η T Rowe Price, η BlackRock και η Wadle & Reed.

«Ο άνεμος για την οικονομία δεν είναι πλέον αντίθετος, αλλά ούριος… ή τουλάχιστον υπάρχει νηνεμία και αυτό μπορεί να είναι πολύ θετικό» δήλωσε στους FT ο Jason White, της T Rowe Price και συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν απλώς σταμάτησε η επιδείνωση της κατάστασης, αυτό μπορεί να είναι μεγάλος καταλύτης για τις μετοχές».

«Ορισμένοι επενδυτές και τραπεζίτες αναφέρουν ότι η επιστροφή των αμερικανικών κεφαλαίων στον χρηματοοικονομικό κλάδο της ευρωζώνης ενθαρρύνεται από την εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αρχίζουν να αποκτούν τον έλεγχο του κλάδου” σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν πως η ΕΚΤ αναμένεται να ξεκινήσει «αναθεώρηση της ποιότητας του ενεργητικού» των τραπεζών της ευρωζώνης για να ακολουθήσει η πανευρωπαϊκή διαδικασία των stress test.

Original article: “Ποντάρουν” στις ευρωτράπεζες τα αμερικανικα funds.

Keywords
Τυχαία Θέματα