Πολιτική ανάλυση των Financial Times για την Ελλάδα

Υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής προσφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, στην προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα, αναφέρουν σε δημοσίευμα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα οι Financial Times.

«Παρότι η πρωτοβουλία Σαμαρά

αυξάνει ελαφρώς τις πιθανότητες εκλογής νέου προέδρου, η προσφορά του Σαμαρά ήρθε πολύ καθυστερημένη για να πετύχει (και πραγματοποιήθηκε μετά από ένα πολύ σημαντικό σκάνδαλο διαφθοράς), εκτιμά ο Wolfgang Piccoli της Teneo Intelligence.

Εάν το κοινοβούλιο δεν εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η χώρα θα πάει σε εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου, πριν την ολοκλήρωση του τελικού γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τις εκλογές θα κερδίσει η αριστερή παράταξη ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σκοπεύει να διαπραγματευτεί σημαντική διαγραφή του ελληνικού χρέους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς και το κεντροαριστερό κόμμα Το Ποτάμι χαιρέτισε την κίνηση του πρωθυπουργού. Ωστόσο, χωρίς την ένθερμη στήριξη του μετριοπαθούς κόμματος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Δήμας εξακολουθεί να βρίσκεται κατά πολλές ψήφους μακριά από την εκλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα