Πολιτικές εξελίξεις: Ψήφος σήμερα – Αποχώρηση Στουρνάρα – Ανασχηματισμός

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί.

1. Απόψε το βράδι ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Ακολουθούν οι διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τους δανειστές, οι οποίες, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα βρεθούν στο τέλος τους, το φθινόπωρο.

2. Κατά δήλωσή του, στο “Θέμα”, ο Γιάννης Στουρνάρας κλείνει τον κύκλο του στο υπουργείο Οικονομικών και θα αποφασίσει μαζί με τον Πρωθυπουργό

αν θα πάει στην Τράπεζα Ελλάδος ή θα αναλάβει θέση Επιτρόπου στην Ε.Ε. ή θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της (διευρυμένης) Νέας Δημοκρατίας. Σημαντικές εξελίξεις και πλήρης αναδιοργάνωση του κόμματος της ΝΔ, που πιθανόν θα περιλαμβάνει και αλλαγή ονόματος.

3. Θα ακολουθήσει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών, είτε θα το αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με Αναπληρωτή τον σύμβουλό του κ.Παπασταύρου, είτε θα το αναλάβει ο κ.Παπασταύρου. Στη θεση του Άδωνι Γεωργιάδη που κρίνεται επιτυχής, αλλά έχει προκαλέσει αντιδράσεις, θα πάει ο Χ.Σταικούρας. Στο υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται μετακινούμενος ο Κυρ.Μητσοτάκης και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα περάσει στον κ.Βορίδη.

Original article: Πολιτικές εξελίξεις: Ψήφος σήμερα – Αποχώρηση Στουρνάρα – Ανασχηματισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα