Πολιτικά σενάρια – Παρασκήνια και πιέσεις για τους “180” – Τέσσερα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου

Με τίτλο «4 βόμβες από την τρόικα!» κυκλοφορεί το Σάββατο η «Αγορά». Αποκαλύπτει την έκθεση-σοκ των δανειστών που απαιτούν φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων, νέο μαχαίρι στις…
δαπάνες υγείας, εσωτερικό δανεισμό του δημοσίου από ΔΕΚΟ και τράπεζες και πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2015.
Η εφημερίδα δημοσιεύει δήλωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

που προειδοποιεί «Αν δεν τα βρείτε με Κομισιόν και ΔΝΤ ξεχάστε τον φθηνό δανεισμό» καθώς και το μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα: «Δεν θα σας περιμένουμε μετά τις 16 Φεβρουαρίου».

-Υπογραφή Σαμαρά δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση.

-Οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές που έγιναν σε αντάλλαγμα της δίμηνης παράτασης του μνημονίου, δημιουργούν ένα σοβαρό πλέγμα δεσμεύσεων για την όποια κυβέρνηση διαδεχτεί τη σημερινή, σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες.

-Το πόκερ της διαπλοκής. Ποιοι επιχειρηματίες συζητούν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι με το «καλομαθημένο» έως τώρα Μαξίμου.

-Το σύνδρομο της πολυγλωσσίας πλήττει εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ.

-Το φάντασμα του GREXIT και ο «γρίφος» Τσίπρα. Τα διεθνή κέντρα στις ΗΠΑ και το Βερολίνο ενεργοποιούνται ενόψει των δραματικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Οι περίεργες κινήσεις προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ουάσινγκτον.

Κόκκινος συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τον Φεβρουάριο. Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο η Τράπεζα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα