Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιβεβαιώνει ο Ζελένσκι για τις συνομιλίες με τη Ρωσία στη Λευκορωσία – Ο Πούτιν θέτει σε επιφυλακή τα πυρηνικά

Επιβεβαίωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι υπάρχει συμφωνία για τις συνομιλίες με τη Ρωσία μετά το διπλωματικό θρίλερ που προηγήθηκε.

«Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ».

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα

και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Την είδηση μεταδίδουν και τα ουκρανικά ΜΜΕ.

BREAKING: Ukraine confirms peace talks with Russia today.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) February 27, 2022

Nωρίτερα το πρακτορείο Ria Novosti μεταδίδει ότι ουκρανική αντιπροσωπεία συμφώνησε σε συνομιλίες επί λευκορωσικού εδάφους. Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, λίγο μετά την εκπνοή της διορίας που είχε δώσει η Ρωσία στην Ουκρανία, που έληξε στις 14:00 ώρα Ελλάδας. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη, αφού νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του: «Έχασε την ευκαιρία που είχε η Ουκρανία» αναφερόμενος στην προθεσμία που είχε δώσει στον Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Πούτιν θέτει σε επιφυλακή τα πυρηνικά της Ρωσίας

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις επιθετικές δηλώσεις των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενο το Reuters.

Σε συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Γενικό Επιτελάρχη Βαλερι Γκερασίμοφ, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Δύση όχι μόνον προβαίνει σε μη φιλικές κινήσεις στον τομέα της οικονομίας, αλλά ηγέτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το Sputnik, «οι ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ενημέρωση με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

President Putin orders Defense Ministry to transfer Russian strategic deterrence forces to ‘special regime of duty’ – in response to aggressive statements from West

Subscribe to RT https://t.co/gtQwYY5p2N pic.twitter.com/M8F8rAyQMw

— RT (@RT_com) February 27, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα