Ποιός θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Σήμερα Κυριακή αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα που θα προτείνει ο Α.Τσίπρας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ναι μεν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης ποντάρουν στον κεντριοδεξιό Δ.Αβραμόπουλο, αλλά οι εκπλήξεις κάθε άλλο παρά αποκλείονται.

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν τα ονόματα του καθηγητή Μανόλη Δρεττάκη, πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και πρώτου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Α.Παπανδρέου

και της κας Ιωάννας Καρυστιάνη.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά, στις 8 Σεπτεμβρίου 1952. Είναι Ελληνίδα συγγραφέας και σεναριογράφος. Έχει βραβευθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος δύο φορές, το 1998 και το 2007, και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2000. Έχει δηλώσει πως κατά καιρούς της έχουν γίνει προτάσεις για να πολιτευθεί αλλά δεν ενδιαφέρεται να γίνει πολιτικός. Παίρνει όμως συχνά πολιτικές θέσεις μέσα από συνεντεύξεις της και ανοιχτές επιστολές. Την Ιωάννα Καρυστιάνη πίεζε πολύ στενά το 2004, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε ευγενικά, παρά τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον ίδιο. Το όνομά της επίσης είχε ακουστεί πολύ έντονα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε τελικώς.

Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα